Подигнување на гласовите
на нашите идни иноватори

Повик од народот

Некомисијата е огромна, разновидна и партиципативна можност за младите луѓе да ги споделат своите искуства за да ги идентификуваат целите за иднината на учењето и можностите за СТЕМ.

Овие цели ќе го посочат патот кон постигнување правично образование за СТЕМ за сите деца на нашата земја, со експлицитен фокус на црнците, латинците и индијанските заедници.

Преку некомисијата, ние колективно ќе го слушаме нашиот пат напред додека ко-дизајнираме иднина.

AMERICANED_MC2_064-1

Патот напред

Еве како стигнуваме до следниот сет на цели на месечината за STEM/образование од луѓето, за луѓето.

uncommission_timeline_logo-1

Лето 2021

Подгответе се за лансирање

Бриџери, сидра и слушатели/шампиони се пријавуваат и се подготвуваат да учествуваат, а раните раскажувачи учествуваат и даваат повратни информации преку бета раскажување приказни

Паѓаат 2021

лансирање на комисија

Стотици раскажувачи ги споделуваат своите искуства со СТЕМ

Зима 2021-пролет 2022 година

Превод, уметност, политика и тековен разговор

Искуствата од STEM се дестилираат во сознанија и нацрт -целите се споделуваат за повратни информации

Рано-Средина 2022 година

Објавување и избор

Увидите, уметноста, приказните и целите се споделуваат со оваа област; 100Kin10 идентификува еден како негова следна цел на месечината

100Кин10

Некомисијата е координирана од 100Кин10, која започна во 2011 година со 28 организации здружени и јавни обврски да одговорат Повикот на претседателот Обама за 100,000 нови, одлични STEM наставници за десет годиниНа Сега, повеќе од 300 партнери силни, 100Kin10 ги обедини врвните академски институции во земјата, непрофитните организации, фондациите, компаниите и владините агенции за да се справат со недостигот на наставници од нацијата на нацијата. Горди сме што сме подготвени да ја исполниме и веројатно ќе ја надминеме оваа цел и со нетрпение очекуваме да ја преземеме една од целите на Комисијата како наша следна месечина. Со давање на младите луѓе наставниците за СТЕМ што им се потребни, ние помагаме да се ослободи следната генерација иноватори и решавачи на проблеми.