Ко-создавање на
Иднина на СТЕМ

Процесот на unCommission создаде повеќе начини за луѓето да придонесат со своите уникатни перспективи и дарови во служба на идентификување на иднината на учењето STEM.

 

Раскажувачите се во срцето на unCommission, храбро ги споделуваат своите вистински искуства во учењето на STEM за да ги откријат најважните теми и обрасци поврзани со STEM образованието. Првенствено извлечени од заедниците на црнците, латиноамериканците и домородните Американци, сите раскажувачи беа поканети да споделат се што е точно за нивното искуство.

 

Им благодариме на следните организации и поединци кои учествуваа, кои помогнаа да се соберат и да се почитуваат овие приказни и да се направи значење на сето она што беше споделено од раскажувачите:

 

 

Забелешка: Припадност на поединци наведени само заради идентификација. Организациските имиња го претставуваат пријавувањето на организацијата.

 

*Основачки член на комисијата

AMERICANED_MC2_021-1
учесници_фото-1

сидра

100Kin10_Icon_Anchors-1

Организации или поединци засновани на заедницата кои имаат воспоставено, доверливи односи со млади луѓе и/или наставници, особено оние кои се најоддалечени од вклучување во полињата STEM, особено заедниците на црнците, латиноамериканците и домородните Американци. Сидрата беа домаќини на можности за раскажување приказни за луѓе на возраст од 13-29 години во нивната организација или заедница.

Постигнување на прво место*

Факултет за образование на Олдер*

Американска федерација на наставници*

Научен центар Аризона*

Составува

Оберл

Средно/ средно училиште Багдад*

БУМ

Калифорниска академија на науките*

Државен универзитет во Калифорнија*

Универзитет Карнеги Мелон / Челичните девојки

Училишта Шарлот-Мекленбург*

Младински центар Компас*

Конкурс куќа

ДИВАС за социјална правда

DSST јавни училишта

Северна Каролина школа за наука и математика

Истражувај!*

Академија Галилео СТЕМ

Извидници од Голема Атланта

Коалиција за наука и технологија во Илиноис*

Државен одбор за образование на Илиноис

Мудро Музеј за воздух, воздух и вселена*

Само равенки

Лоренс сала на науката

Партнери за описменување

Лидерство за управување за утре

Еснаф на занаетчии на Манчестер

Милион жени ментори-Кометал*

Музеј за наука и индустрија*

Национален центар за жени и информатичка технологија

Academyујоршка академија на науките*

Одделение за образование во Newујорк*

Hallујорк сала за наука*

Проект пронајдок

Римејк учење*

Коалиција за математика и наука во Јужна Каролина*

СТЕМИ Екосистеми

Матични

Центар за развој на едукатори за црнци*

Центарот за соништа на округот Рандолф

Институтот UTeach

Медиуми за размислување - сечило за учење*

Денешните студенти Утрешните учители

Регионална Тулса СТЕМ Алијанса*

Американско министерство за енергија*

Младински код џем*

Академија за вработување млади

Гласајте NYујорк

 

 

 

 

 

Аманда Антико, Влези во играта*

Даглас Ходум, Регионален училишен округ на планината Блу

Кила Брејди Лонг, гимназија Марија Кариillо*

Марија Меклејн, унифициран училишен округ Антиохија

Реа Ванчу, средно училиште Озборн парк*

Vickei Hrdina, Образовна служба област 112

Мостови

100Kin10_Icon_Bridgers-1

Поединци или организации со врски со еден или повеќе сидра кои помогнале да се најдат и поканат раскажувачи. Бриџерите допреа до потенцијалните сидра со кои имаат односи засновани на доверба и ги поканија да се приклучат на неКомисијата.

Фондација Алфред П. Слоун*

Батал*

Подобро прашање

Калифорниска академија на науките*

Научен центар Карнеги*

Центарот Чарлс А. Дана на Универзитетот во Тексас во Остин

Училишта Шарлот-Мекленбург*

Дигитално ветување*

Едвотек

ExpandEd училишта*

Запалена

Само равенки

Престој на наставници во Канзас Сити*

LabXchange*

Национален совет на наставници по математика*

Национална иницијатива за математика и наука*

Национална управа за океани и атмосфера*

Academyујоршка академија на науките*

Конзорциум за менторство за научно истражување на Њујорк

Фондација за семејство Overdeck*

Римејк учење*

SchoolSmartKC

Коалиција за математика и наука во Јужна Каролина*

Мрежа на STEM Funders*

STEMteachersNYC*

ТД Вилијамсон*

Научи за Америка*

Центар за развој на едукатори за црнци*

Симфонија Феникс*

Медиуми за размислување - сечило за учење*

Регионална Тулса СТЕМ Алијанса*

Американско министерство за енергија*

Универзитет во Калифорнија, Санта Барбара*

Јавни училишта во Ванкувер

 

 

 

 

 

Кинкини Банерџи, Иницијатива Чан Закерберг*

Дајан Белис, Асоцијација за наука / животна средина*

Пети Кертис, Роберт Нојс/Елен Летвин СТЕМ образовен соработник, американско Министерство за образование

Мајкл Гуараја*

Рајан Келси, Фондација Маркл*

Грејс Ким, ГКЦ*

Мег Лонг

Хајди Рагсдејл, STEMisMyFuture*

Кристен Рекорд, државни училишта Стратфорд*

Мег Ричард, Стејт Департмент за образование на Канзас*

Дона Риордан, Државна академија на науките во Вашингтон

Oshошуа Тејтон, круг на наставници по наставници по математика во Филаделфија*

Реа Ванчу, средно училиште Озборн парк*

Слушачи / шампиони

100Kin10_Icon_ListenersChampions-1

СТЕМ експерти, познати личности, едукатори и други влијателни лица кои сведочеа, ги почестија и ги зајакнаа гласовите издигнати преку неКомисијата. Секој раскажувач беше усогласен со слушател/шампион кој го слушаше и го почести раскажувачот.

Д -р B.он Б. Кинг r.униор, 10 -ти американски секретар за образование
& Довербата за образование

Фондација Алфред П. Слоун*

Асоцијација на наставници по наука од Аризона*

Средно/ средно училиште Багдад*

Сино училиште

Научен центар Карнеги*

ЦДЕ Фондација*

Центар за деца и технологија*

Граѓански училишта

Фондација CME Group*

Средно училиште Коконино*

Dell Technologies*

Државниот универзитет Форт Хејс*

Академија Галилео СТЕМ

Грантови за образование*

LabXchange*

Направете музика да брои

Национален одбор за стандарди за професионална настава*

Национална географска образовна програма*

Национална управа за океани и атмосфера*

Academyујоршка академија на науките*

Средно училиште Ортинг*

Научи надвор*

Стожерно учење*

SchoolSmartKC

Коалиција за математика и наука во Јужна Каролина*

Мрежа на STEM Funders*

STEMteachersNYC*

ТД Вилијамсон*

Научи за Америка*

Центар за развој на едукатори за црнци*

Довербата во образованието

Агенцијата за учење, ДОО*

Фондацијата Патрик Mc. Мекговерн

Фондацијата Пинкертон*

Институтот UTeach*

Медиуми за размислување - сечило за учење*

Регионална Тулса СТЕМ Алијанса*

Американско министерство за енергија*

Универзитет во Калифорнија, Санта Барбара*

Универзитет во Колорадо, Колорадо Спрингс*

Универзитетот во Илиноис Урбана-Шампан*

Јавни училишта во Ванкувер

 

 

 

 

 

Били Алмон

Свеа Андерсон, Унифицирана училишна област Танке Верде*

Тамар Авинери, школа за наука и математика во Северна Каролина*

Јавни училишта Карли Болдвин, округот Бојд*

Кинкини Банерџи, Иницијатива Чан Закерберг*

Меган Браун, Стерлинг талент решенија*

Маргарет (Пег) Кегл, ЛАУСД*

Ан-Ме Чунг

Сесилија Конрад, Фондацијата Џон Д. и Кетрин Т. Мекартур

Пети Кертис, Роберт Нојс/Елен Летвин СТЕМ образовен соработник, американско Министерство за образование*

Серхио де Алба, РМ Миано основно*

Дејвид Ерлихман, Конвергирајте

Руте Фармер, образовен фонд за последен милји*

Мо Фонг, Гугл

Ксохитл Гарсија, Иницијатива за научен петок*

Андрес Хенрикез, Центар за развој на образованието, Inc.

Даглас Ходум, средно училиште „Монт Син“

Луиз Лангхајер, Здравствена размена на врсници

Лои Ан Ле

Оливија Леланд, Ко-Влијание

Лилијан Лианг, Фондацијата PCLB*

Џастин Лукас, Фондација Клара Лајонел

Едвин Махарија, Далберг советници

Ану Малипатил, Фондација за семејство Овердек*

Сузан Маркс, Урбани училишта Академија за човечки капитал*

Ана МекХју, државни училишта во Портланд*

Емили Остер, Универзитетот Браун

Кристина Пења-Броуер, АБ Партнери

Соња Прајор Џонс*

Кристен Рекорд, државни училишта Стратфорд*

Мег Ричард, Стејт Департмент за образование на Канзас*

Сара Ривера, Мејфилд Градска училишна област*

Essесика Рос, средно училиште Мидвуд*

Никол Сарти, училишен округ Западна Ада

Елен Шерат, Проект за плата на наставниците*

Џенифер Смит, Виртуелно училиште во Илиноис

Сенди Спејчер, еснаф на наставници ИДЕО

Тони Стит, Reach Cyber ​​Charter School

Oshошуа Тејтон, круг на наставници по наставници по математика во Филаделфија*

Essесика Томпсон, Факултет за образование на Универзитетот во Вашингтон*

Johnон Уршел, МИТ*

Гидеон Вајнштајн, Универзитет на Западните гувернери*

Тед Велс, STEMConnector

Боб Вајс, Алијанса за одлично образование

Еван Волфсон, Слобода за брак

Водечки теренски заедници

100 Kin10_Icon_Storytellers-1

Млади поединци, честопати самите раскажувачи, кои се добро поврзани со другите млади луѓе во нивните заедници кои ја шират веста за неКомисијата

Алегра Мангионе

Ентони Аренас

Брајана Нез

Камил Едвардс

Кејси Феслер

Даниел Сампсон

Дина Портер

Дерик Еспадас

Дестини Пирсон

Еулалија umiуми

Фабиола Куевас Флорес

Хенриета Денис Сетимба

Enена Темплтон

Кејтлин Варела

Кендра Хејл

Кени Андејески

Леа Марче (Стејтен)

Лив Newукирк

Линет Бартон

Меган Лајдер

Н. Акита Феликс

Саманта Меркл

Сеша Вудард

Шенеика Симонс

Шреја Гундам

Валамере Миклер

Вил Мур

100Kin10 unCommission Советодавна група

100 Kin10_Icon_Goals (1)

Експерти за политики одговорни за преведување на согледувањата што произлегоа од приказните во водечка рамка од која 100Kin10 разви идеи спремни за акција за да ја информира следната цел за иднината на учењето STEM.

Тамара Бертранд Џонс, Државниот универзитет во Флорида

Кајла Дејвис, соработник на политиката за наука и технологија на AAAS

Карен Гант, јавни училишта во округот Мајами-Дејд

Летон Хол, наставник по магистерски науки, математика за Америка, Бронкс, Њујорк

Tia C. Madkins, Универзитетот во Тексас во Остин

Глорија Перејра-Робертсон, основно училиште во Вашингтон

Хозе Ривас, Ленокс Математички науки и
Технолошка академија

Френсис Вигил, Национална индиска образовна асоцијација

Сароја Ворнер, Вест Ед

Весли Вилијамс II, NORC на Универзитетот во Чикаго

Фондатори

100kin10_Icon_Funders-1

Благодарни сме на следните финансиери што великодушно ја поддржаа работата на некомисијата:

Лого на фондацијата CME Group
BWF_logo
Лого на SAP
Лого на фондацијата Самуели
Лого на Genentech
ТИГР-ГЛОБАЛЕН
логото-CarnegieCorporation
Логото на Хајзинг-Симонс-2
МекАртур-Фондација-лого-2
broadcom
Тегл
Bill-Melinda-Gates-Foundation-Logo.svg_
Grable-Logo-768x240
Волтон