Услови на употреба

Последно ажурирање: 29 октомври 2021 година

Вовед

Овие Услови и Услови за користење („Услови“) се однесуваат на веб-страниците на 100Kin10, фискално спонзориран проект на Tides Center, калифорниска непрофитна корпорација од јавен интерес („ние“, „нас“, „наши“), лоцирана на https ://100kin10.org, https://uncommission.org, https://grandchallenges.100kin10.org и https://www.starfishinstitute.org („Веб-страници“).

 

Ве молиме прочитајте ги овие Услови пред да ги користите веб-страниците. Со пристап до веб-страниците, вие се согласувате со овие Услови, како и со нашите Приватност. Со други зборови, ако не се согласувате со овие Услови, не треба да ги користите веб-страниците. 

 

Правата на интелектуална сопственост

Содржината на веб-локациите вклучувајќи, без ограничување, текст, графика, фотографии, звук, аудио снимки, музика, видеа, интерактивни функции („Содржина“) и заштитни знаци, сервисни ознаки и логоа содржани во нив („Ознаки“), се во сопственост или лиценцирана за нас, предмет на авторски права и други права на интелектуална сопственост според законот. 

 

Содржините ви се обезбедуваат КАКО ШТО СЕ за ваша информација и само за лична и некомерцијална употреба. Може да преземете или печатите копија од Содржината од веб-локациите, под услов да ги задржите сите авторски права и други известувања за сопственост содржани во нив. Потврдувате дека не стекнувате никакви сопственички права со преземање или печатење Содржини за ваша лична и некомерцијална употреба. Доколку сакате да добиете дозвола за користење на Содржините на начини што не се дозволени со овие Услови, испратете ни го вашето писмено барање на info@100Kin10.org. Дали да дадеме дозвола или не е исклучиво во наша дискреција. 

 

Ги задржуваме сите права кои не се изрично дадени во и на Содржината. Се согласувате да не се вклучите во употреба, копирање или дистрибуција на која било Содржина освен како што е изрично дозволено овде. 

 

Вашите ограничувања за употреба

Вие се согласувате да ги користите веб-страниците само за законски цели и нема да учествувате во какви било активности што ќе ја загрозат безбедноста на веб-страниците или ќе ја оштетат истата и нејзината содржина. Вие се согласувате да не ги заобиколувате, оневозможите или на друг начин да се мешате со функциите поврзани со безбедноста на веб-страниците или функциите што ја спречуваат или ограничуваат употребата или копирањето на која било Содржина или спроведуваат ограничувања за користење на веб-страниците или содржината во неа. Се согласувате да не собирате или собирате какви било информации за лична идентификација од веб-страниците. Вие се согласувате да не барате корисници на веб-страницата за каква било цел, вклучително и комерцијални цели.

 

Врски до веб-страници на трети страни

Веб-страниците може да вклучуваат линкови до веб-локации на трети страни. Овие веб-локации на трети страни не се под наша контрола и се регулирани со нивните сопствени услови за користење и политики за приватност. Кога обезбедуваме такви врски, тоа го правиме за информативни цели и за ваша погодност, а вие пристапувате до овие страници на ваш сопствен ризик. Дополнително, врските од трета страна не сугерираат поврзаност со, одобрување или спонзорство на поврзаната страница од наша страна.

 

Поврзување со веб-страниците
Имате наша дозвола да се поврзете со одредени страници или делови од веб-страниците со користење на вистинската адреса на веб-страницата или збор или фраза. Не смеете да користите никакви ознаки за оваа намена. Исто така, имајте предвид дека содржината на веб-страниците може да се промени и не можеме да гарантираме дека вашите врски ќе продолжат да работат со текот на времето. 

 

Авторски права/Повреда на интелектуална сопственост

Веб-страниците во моментов не им дозволуваат на корисниците да објавуваат или поднесуваат содржина. Ако ова се промени и мислите дека вашите авторски права или други права на интелектуална сопственост се повредени на веб-локациите со објавување на трети лица, ве молиме известете нè со испраќање писмено известување до:

  • По пошта: 100Kin10, извршен директор, Внимание: Teach for America, 25 Broadway, 11th Спрат, Њујорк, Њујорк 10004
  • Преку е-маил: info@100Kin10.org

Доколку е применливо, под соодветни околности, можеме да ги суспендираме, оневозможиме или укинеме сметките на корисници кои можеби ги прекршуваат авторските права или другите права на интелектуална сопственост на други. Ова вклучува преземање такво дејство доколку имаме информации што укажуваат на тоа дека корисникот е повторен прекршител, вклучително и ако добиваме повеќекратни известувања за прекршување на корисникот.

 

Одрекување од гаранција

СЕ СОГЛАСУВАТЕ ДЕКА ВАШЕТО КОРИСТЕЊЕ НА ВЕБ-САЈТОВИТЕ ЌЕ БИДЕ НА ВАШ ЕДИНСТВЕН РИЗИК. ДО ЦЕЛОСНА СТЕПЕН ДОЗВОЛЕН СО ЗАКОН, Плимата, НЕГОВИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ, ДИРЕКТОРИТЕ, ВРАБОТЕНИТЕ И АГЕНТИТЕ СЕ ОТКАЖУВААТ СИТЕ ГАРАНЦИИ, ИЗРАЗНИ ИЛИ ИМПЛИЦИРАНИ, ВО ВРСКА СО ВЕБ-САЈТИТЕ И ВАШЕТО КОРИСТЕЊЕ. НЕ ДАВАМЕ НИКАКВИ ГАРАНЦИИ ИЛИ ЗАПОЗНАВАЊА ЗА ТОЧНОСТА ИЛИ ЦЕЛОТНОСТА НА СОДРЖИНАТА НА ОВАА ВЕБ-СТРАНИЦА ИЛИ СОДРЖИНАТА НА КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО САЈТОВИТЕ ВО ОВИЕ СТРАНИЦИ И НЕ ПРЕЗЕМУВАМЕ ОДГОВОРНОСТ ИЛИ ОДГОВОРНОСТ (ОДГОВОРНОСТ) ЛИЧНА ПОВРЕДА ИЛИ ИМОТНА ШТЕТА, ОД БИЛО БИЛО КАКВА ПРИРОДА, РЕЗУЛТАТНА ОД ВАШИОТ ПРИСТАП ДО И КОРИСТЕЊЕТО НА ВЕБ-САЈТОВИТЕ, (III) КАКОВ НЕОВЛАСТЕН ПРИСТАП ДО ИЛИ КОРИСТЕЊЕ НА НАШИТЕ БЕЗБЕДНИ БЕЗБЕДНИ И СЕРВЕРИ ЗА БЕЗБЕДНИ/БЕЗБЕДНИ/БЕЗБЕДНИ СЕРВЕРИ ИЛИ БИЛО БИЛО ГРЕШКИ ИЛИ ПРОПУШТАЊА ВО КОЈА СОДРЖИНА ИЛИ ЗА КОЈА ГУБЕЊЕ ИЛИ ШТЕТА ОД КАКОВ ВИД НАСТАВЕНИ КАКО РЕЗУЛТАТ НА УПОТРЕБАТА НА КОЈА СОДРЖИНА ПОСТАВЕНА, ИСПРАТЕНА Е-пошта, ПРЕНЕСЕНА ИЛИ НА ПОИНАКУ СЕ ДОСТАПНИ. НИЕ НЕ ГАРАНТИРАМЕ, ПОДОБРУВАМЕ, ГАРАНТУВАМЕ И НЕ ПРЕЗЕМАМЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА НИКОЈ ПРОИЗВОД ИЛИ УСЛУГА РЕКЛАМИРАНИ ИЛИ НУДЕНИ ОД ТРЕТО ЛИЦЕ ПРЕКУ ВЕБ-СТРАНИЦИТЕ ИЛИ КОЈА ХИПЕРВРЗАНА ДРУГА ВЕБЛИНА СТРАНИЦА, СЕКОЈ НАЧИН БИДЕТЕ ОДГОВОРЕНИ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА СЕКОЈА ТРАНСАКЦИЈА ПОМЕЃУ ВАС И ТРЕТИ ЛИЦА ДАВАТЕЛИ НА ПРОИЗВОДИ ИЛИ УСЛУГИ.

 

Ограничување на одговорноста

ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕМА ДА СЕ ОДГОВАРА ПРЕКУ ВАС СЛУЖБЕНИЦИТЕ, ДИРЕКТОРИТЕ, ВРАБОТЕНИТЕ ИЛИ АГЕНТИТЕ ЗА НИКАКВА ДИРЕКТНА, ИНДИРЕКТНА, ИНЦИДЕНТАЛНА, ПОСЕБНА, КАЗНЕТНА ИЛИ СОСЕДНИЧКИ СОСТАВНИ ШТЕТИ , (II) ЛИЧНА ПОВРЕДА ИЛИ ИМОТНА ШТЕТА, ОД БИЛО КОЈА ПРИРОДА, РЕЗУЛТАТНА ОД ВАШИОТ ПРИСТАП ДО И КОРИСТЕЊЕТО НА СТРАНИЦИТЕ, (III) СЕКОЈ НЕОВЛАСТЕН ПРИСТАП ДО ИЛИ КОРИСТЕЊЕ НА БЕЗБЕЗБЕДНА И БЕЗБЕЗБЕНА/БЕЗБЕЗНА ФИНАНСИСКИ ИНФОРМАЦИИ СОЧУВАНИ ВО ТАМУ, (IV) СЕКОЈ ПРЕКИН ИЛИ ПРЕСТАН НА ПРЕНОС НА ИЛИ ОД СТРАНИЦИТЕ, (IV) БЕГАКИ, ВИРУСИ, ТРОЈАНСКИ КОЊИ ИЛИ СЛИКИТЕ, КОИ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕНЕСЕНИ /ИЛИ (V) БИЛО ГРЕШКИ ИЛИ ПРОПОСТОКИ ВО КОЈА СОДРЖИНА ИЛИ ЗА КОЈА ЗАГУБИ ИЛИ ШТЕТА ОД КАКОВ ВИД НАСТАВЕНИ КАКО РЕЗУЛТАТ НА ВАШАТА УПОТРЕБА НА СЕКОЈА СОДРЖИНА ПОСТАВЕНА, ИСПРАТЕНА Е-мејл, ПРЕНЕСЕНА ИЛИ ПОИНАКУ ПОСЕБЕНА ДОГОВОР, деликт, ИЛИ КОЈА ДРУГА ПРАВНА ТЕОРИЈА,И ДАЛИ ОРГАНИЗАЦИЈАТА Е СОВЕТУВАНА ИЛИ НЕ ЗА МОЖНОСТА ОД ТАКВИ ШТЕТИ. ГОРЕВОТО ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТА ЌЕ ВАЖИ ВО ЦЕЛИОТ СТЕМЕН ДОЗВОЛЕН СО ЗАКОН ВО ВАЖЕШНАТА ЈУРИСДИКЦИЈА.

 

КОНКРЕТНО ПРИЗНАВАТЕ ДЕКА НЕМА ДА СМЕ ОДГОВАРАМЕ ЗА ПОДНЕСУВАЊА НА КОРИСНИЦИТЕ КАКО ПРИКАЗНИ ИЛИ КЛЕВЕТЕЛНО, НАВРЕДНО ИЛИ НЕЗАКОНСКО ОДНЕСУВАЊЕ НА КОЈА ТРЕТА ЛИЦА ГО РЕЗИДИ ПОГОЛЕМАТА РИЗИНА.

 

Обештетување

Се согласувате да ги браните, обештетите и држите безопасните Tides, неговите службеници, директори, вработени и агенти, од и против сите и сите побарувања, штети, обврски, загуби, обврски, трошоци или долгови и трошоци (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на адвокатите такси) кои произлегуваат од: (i) вашето користење и пристап до веб-страниците; (ii) вашето прекршување на кој било термин од овие Услови; (iii) вашето прекршување на кое било право на трета страна или кој било закон, вклучително без ограничување кое било авторско право, сопственост или право на приватност; или (iv) секое тврдење дека содржината што ја поднесувате преку веб-страниците прекршува право на трета страна или кој било закон. Оваа обврска за одбрана и обештетување ќе ги опстане овие Услови и вашето користење на веб-страниците.

 

Способност да ги прифатите Условите и правилата за користење

Потврдувате дека сте наполниле полнолетство во вашата јурисдикција или имате законска согласност од родител или старател и сте целосно способни и компетентни да се согласите и да ги почитувате овие Услови. Вие исто така потврдувате дека имате најмалку 16 години, бидејќи овие веб-страници не се наменети за лица помлади од 16 години. 

 

Задача

Овие Услови и сите права и лиценци дадени со ова, не смеат да бидат пренесени или доделени од вас, но може да бидат доделени од нас без ограничување.

 

Генерално

Овие Услови ќе бидат регулирани со внатрешните суштински закони на државата Калифорнија, без почитување на нејзините принципи за судир на закони. Секое тврдење или спор помеѓу вас и нас што произлегува целосно или делумно од веб-локациите ќе се решава исклучиво од надлежен суд кој се наоѓа во државата Калифорнија. Овие Услови, заедно со Политиката за приватност и сите други правни известувања објавени од нас на веб-страниците, ќе го сочинуваат целиот договор помеѓу вас и нас во врска со веб-страниците. Ако некоја одредба од овие Услови се смета за неважечка од страна на надлежен суд, невалидноста на таквата одредба нема да влијае на валидноста на преостанатите одредби од овие Услови, кои ќе останат во целосна сила и сила. Ниту едно откажување од кој било услов од овие Услови нема да се смета за натамошно или континуирано откажување од таквиот термин или кој било друг термин, а нашиот неуспех да тврдиме кое било право или одредба според овие Услови нема да претставува откажување од таквото право или одредба. ВИЕ И ТИДЕС СЕ СОГЛАСУВАТЕ ДЕКА КОЈА ПРИЧИНА ЗА ДЕЈСТВО ПРИКЛУЧУВААТ ИЛИ ПОВРЗАНИ СО ВЕБ-БАЈНИТЕ МОРА ДА ЗАПОЧНЕ ВО ЕДНА (1) ГОДИНА ОТКАКО ДА СЕ НАСТАНЕ ПРИЧИНАТА ЗА ДЕЈСТВОТО. Во спротивно, ТАКВАТА ПРИЧИНА ЗА ДЕЈСТВО СЕ ТРАЈНО ЗАСТАРЕНА.